Doprava zdarma od 500 Kč

60 dní na vrácení

15 let na českém trhu

+420 515 555 112

Přihlášení / Registrace

0

0

Váš nákupní košík je prázdný.

Nakupte ještě za 500 a dopravu máte ZDARMA.

Den dětí

Lucie

Doba čtení 3 min
Akce a Výprodeje

Mezinárodní den dětí připadá každoročně na první červnový den. Jeho cílem je upozornit světovou veřejnost na práva a potřeby dětí. Historie dne dětí započíná rokem 1950. Pro rodiče je to den příležitostí pro zamyšlení se nad společným soužitím s dětmi, nad jejich budoucností.

Ať už to je prosté pohlazení těch nejmenších a jejich uchopení do láskyplné náruče. Vždyť co jiného než děti náš život obohacuje a dělá svět krásnějším a smysluplnějším. A to je důvod je smysluplně a prakticky ocenit. Co třeba kvalitním svítidlem?

 
 

Oslavme Den dětí společně

Každý rodič chce svým dětem dopřát to nejlepší a platí to i při zařizování dětského pokojíčku. Zde by se mělo hledět nejen na design, ale především na praktičnost a zdravotní hledisko jednotlivých komponentů. Mít dobré osvětlení pokoje je stejně důležité jako třeba vybrat správnou židli na sezení.

 

Prvním krokem při volbě barev svítidla je, zda-li se jedná o pokoj dívky či chlapce. To, že dívky preferují růžovou a chlapci zase modrou, je známá věc, ale moderní dětský pokoj se tímto pravidlem řídit nemusí. I v dívčím pokoji může převládat světle modrá nebo zelená barva, doplněna decentními růžovými prvky!

Typy osvětlení vhodné do dětského pokoje

Základním osvětlením každého pokoje by samozřejmě měl být dětský lustr, který vybíráme podle výšky stropu. Intenzitu světla a rozvržení upravíme pomocí zářivek a žárovek. Dětské lustry se prodávají v mnoha různých provedeních, takže s výběrem nebudete mít žádný problém.

 

Další nezbytností dětského pokoje je lampička či bodové světlo nebo orientační světýlko. Vždy záleží na stáří dítěte. Pro malé děti stačí lehké tlumené světýlko do zásuvky, u kterého budou rychle usínat a nevyděsí je tma. Pro starší děti jsou již vhodné klasické lampičky, které produkují více světla a mohou si u nich například číst a nebudou si kazit zrak.

Ke stolu volte lampu, která má možnost polohování a zdroj se studeným bílým světlem, které napomáhá soustředění. Měla by být použita žárovka, která se barevností blíží dennímu světlu, protože to je světlo, které nejméně zkresluje

Jak na výběr dětského svítidla

Výběr svítidel závisí také na věku dítěte a skutečnosti, zda se dělí o pokoj se sourozencem nebo nikoliv. Vybíráte-li osvětlení pro menší děti, tak se zaměřte na kreativní dětské lampy a svítidla, doplněné zdrojem s teplou bílou barvou, které pokoj zútulní.

Kde taková světla nakoupit

Nejvhodnějším místem pro zakoupení osvětlení do dětského pokoje jsou prověřené e-shopy, jako třeba náš e-shop RENT.CZ. Výběr kvalitního osvětlení zajistí dětem bezpečnost a rychlé usínání. Pokud zvolíte i lehké noční světýlko, nebude se vaše dítě bát tmy.

 

Pokud vybíráte osvětlení pro starší dítě, pak by měla být nástěnná lampa v dosahu, aby ji dítě mohlo pohodlně ovládat. Rozhodně není špatná ani funkce postupného stmívání. Dítě si tak může nastavit tlumené světlo při usínání nebo ostřejší na čtení pohádky. Nebo jim v jejich sváteční den přečtete pohádku sami?

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.